Musica del Cuore Musica del Cuore

Musica del Cuore Το σχήμα “Musica del Cuore” ιδρύθηκε το 2012.Έκτοτε η Antonella Orefice και ο Neville Jason Fahy έχουν πραγματοποιήσει πολλές κοινές εμφανίσεις σε Ελλάδα(Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Athenaeum, Δημαρχείο Σαρωνικού, κάστρο Χλεμούτσι δήμου Ανδραβίδας/Κυλλήνης, 'Τατάνειο' Αμαλιάδας, αίθουςα 'Αγίος Αντώνιος' Τήνου, Πλατεία Φάρου Γαλαξειδίου κλπ) και Ιταλία (Teatro del settecento', 'Circolo lirico' και 'Circolo Ufficiale' στήν Μπολόνια, Villa Smeralda, Cento)
Έχουν συνεργαστεί με διακεκριμένους καλλιτέχνες οπως την μεσόφωνο Monica Minarelli, τον τενόρο Χρήστο Δελιζώνα, τον συνθέτη Γιωργο Βούκανο, την ηθοποιό Νταίζυ Σεμπεκοπούλου και την εικαστικό Στέλλα Ευγενά.
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποίησαν ενα αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας για την επέτειο των σαράντα χρόνων από τον θάνατό της, στο Μέγαρο Μουσικης Αθηνών, και στην συνέχεια στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνων, στην Λαμια (Πρώην Νομαρχιακό Μέγαρο), Πατρα (Θέατρο 'Λιθογραφειο') Ελβετία (Salle Paderewski, Casino de Montbenon στην Λωζάννη) και Ιταλία (Centro F.Malpensa di San Lazzaro, Teatro G.Verdi di Buscoldo, Ridotto del Teatro Comunale di Ferrara, Circolo Lirico di Bologna)


Musica del Cuore Γεννημένη στη Μπολόνια, η Antonella Orefice ξεκίνησε σπουδές πιάνου στα 15 της με τον Giuseppe Crema στο ωδείο της Μπολόνια. Ενώ σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Bologna DAMS, παρακολούθησε εντατικά μαθήματα ‘Canto Lirico’ με την Σοπράνο Giovanna Giovannini στο ωδείο της Μπολόνια. Το πάθος της την καθοδήγησε να δημιουργήσει ένα σύνολο με τον βιολονίστα μαέστρο Fabio Brunelli.
Συνεργάστηκε με Χορωδίες της Μπολόνια Euridice υπό την διεύθυνση του Pier Paolo Scattolin, και με Novarcanto με την Giovanna Giovannini. Κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα και μέχρι του παρόντος συμμετέχει σε μουσικές δραστηριότητες με ντόπιους και διεθνείς μουσικούς όπως τους πιανίστες Νeville Jason Fahy, (με τον οποίο δημιούργησαν το duo “Musica del Cuore”), και Μανώλη Παπασηφάκη, την πιανίστρια Regina Beletskaia, την τσελίστα Susan Norton και τους συνθέτες Γιωργο Κουβαρά και Γιώργο Βούκανο.Έχει τραγουδήσει σε διάφορους συναυλιακόυς χώρους σε Ιταλία και Ελλάδα (Θέατρο της Parma, Θέατρο του Reggio Emilia,μπαρόκ θέατρο στη Bologna, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , Ιδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη,Athenaeum,Αρχαίο θέατρο Ήλιδας κτλ.) και έχει συνεργαστεί με την συμφωνική ορχήστρα νέων του Bobblingen και την χορωδία της ΕΡΤ.Είναι επίσης μέλος του συνόλου “Amberlink”.Έχει συμμετάσχει σε master class με τους William Matteuzzi και Michael Chance. Το 2010, της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Μουσικό Διαγωνισμό“Citta di Sirolo”.
Από το 2016 συνεργάζεται με την μέτζο σοπράνο Monica Minarelli σε διάφορες εκδηλώσεις, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ρεσιταλ που πραγματοποίησανε στο Teatro U.Giordano di Foggia με τον διάσημο πιανίστα Leone Maggiera.Τον Οκτώβριο του 2016 ερμήνευσε τον ρόλο της Micaela, στην όπερα 'Carmen'(Bizet) σε παραγωγή της Monica Minarelli στο Circolo Lirico di Bologna με πιανιςτα τον Ricci.


Musica del Cuore Ο Neville Jason Fahy ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στη τάξη της Ρίτας Βούρτση. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Trinity College του Λονδίνου με τον Anthony Peebles στο πιάνο και την Ann Cherry στο φλάουτο. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έλαβε μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς στην Αγγλία αποσπώντας πρώτο βραβείο στο “ Richmond upon Thames - Music Festival”, δεύτερο βραβείο στο “Hastings Musical Festival” και τρίτο βραβείο στο “Kingston upon Thames Festival of the Performing Arts” . Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σπούδασε στο Ωδείο Μουσικής Εταιρείας Αθηνών με την Νίλλιαν Πέρεζ – Ιωαννίδου και εν συνεχεία στο University of Indianapolis (Athens Campus) με καθηγητές τους Δρ.Άλλα Χαλάψη και Γιώργο Μάνεση. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Ardakov, Ganev, Lazko,Vasary, Μάνεση, Χαλάψη, Τουφεξή και Χατζηνίκο. Είναι κάτοχος Master of Arts in Music του University of Indianapolis, F.R.S.M. των Βασιλικών Σχολών Μουσικής της Μ. Βρετανίας και αριστούχος διπλωματούχος του Ωδείου Μουσικής Εταιρείας Αθηνών.
Έχει παίξει σε συναυλίες και φεστιβάλ τόσο σε σόλο όσο και σε ρεπερτόριο μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συμπράξει ως σολίστ και ορχηστρικό μέλος με την “Melody Chamber Orchestra”, “Bios Chamber Orchestra” of Athens , “UIndy Chamber Orchestra” of Athens,την συμφωνική ορχήστρα νέων του Bobblingen, την “Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής” Κηφισιάς και του οργανικού συνόλου “Cantabile” Κηφισιάς. Είναι πιανίστας και ιδρυτικό μέλος των συνόλων “Duo Sopiano” με την Ελλη Αναστασοπούλου, το “Trio Lirico” για το οποίο έγραψε το έργο ‘Ο Ερωτας στα χρόνια της Οπερέτας το οποίο έχει παρουσιαστεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας καθώς και στο Λονδίνο, και το σχήμα Musica del Cuore”.Από το 2012 συνεργάζεται σε μεγάλες παραγωγές με τον συνθέτη Γιώργο Βούκανο (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ,Ιωνικό κέντρο, 1ο Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης και 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, θέατρο Πέτρας) και με την σοπράνο Antonella Orefice σε πληθώρα συναυλιών σε Ελλάδα και Ιταλία. Από το 2016 ξεκίνησε συνεργασία με την μετζοσοπράνο Monica Minarelli σε ρεσιτάλ ανά την Ιταλία. Το 2017 επιμελήθηκε το αφιέρωμα ‘Η Κάλλας μέσα από την μουσική και τα λόγια της’ το οποίο παρουσιάστηκε από το Musica del Cuore στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και εν συνεχεία σε διάφορες πόλεις την Ελλάδας, Ιταλίας και Ελβετίας’
Έχει συνθέσει, εκδώσει και ηχογραφήσει τρία έργα για σόλο πιάνο και ένα για πιάνο και τσέλο (Music Creation Series, «Edition Orpheus Music House»,Nikolaidis,www.music-house.gr). Είναι καθηγητής πιάνου και θεωρητικών στο Campion School Athens και επί σειρά ετών δίδασκε παράλληλα και στο St. Catherine’s British Embassy School Athens. Επί δυο συναπτά έτη ήταν καθηγητής πιάνου στην ‘Scuola di Musica J.Du Pre’με έδρα την Μπολόνια.
Ασχολείται με τον Ελληνικό χορό. Υπήρξε χορευτής του κεντρικού "Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών" καθώς και δάσκαλος του παραρτήματος της Νέας Ιωνίας για μια δεκαετία. Απο το 1993 είναι δάσκαλος του χορευτικού "Κούροι και Κόρες" του Campion School Athens.